Hur inaktiverar/aktiverar/arkiverar jag en annons?
För att hålla ordning på dina rekryteringar använder vi tre olika statusar: Aktiv, Inaktiv och Arkiverad. Här förklarar vi skillnaden och hur du hanterar dem.
Innehållsförteckning
Vilka är de olika jobbstatusarna?
Hur ändrar jag status på en annons?
Hur hittar jag mina gamla ansökningar?
Kan jag återaktivera en gammal annons?
Vilka är de olika jobbstatusarna?
-
Aktiv: Annonsen är live och publicerad. Kandidater kan se tjänsten och skicka in sina ansökningar.
-
Inaktiv: Annonsen är avpublicerad och stängd för nya ansökningar, men du arbetar fortfarande med att hantera de kandidater som kommit in. En annons blir automatiskt inaktiv när sista ansökningsdatum har passerat.
-
Arkiverad: Fungerar som en "ta bort"-funktion för att städa upp din annonslista. När rekryteringen är helt avslutad, alla kandidater är hanterade (anställda eller avtackade), bör du arkivera annonsen.
Hur ändrar jag status på en annons?
Du kan enkelt ändra status genom att gå till Meny > Jobb > Editera annons. Där kan du manuellt växla mellan Aktiv, Inaktiv och Arkiverad. (Vill du återaktivera en gammal annons? Klicka här)

Hur hittar jag mina gamla ansökningar?
Om du behöver komma åt kandidater i avslutade eller pågående processer kan du filtrera din vy under Meny > Rekryteringstavla > Hantera kandidater.

Kan jag återaktivera en gammal annons?
Ja, det är möjligt – men vi rekommenderar det oftast inte.
Om du vill aktivera en inaktiv eller arkiverad annons ändrar du status till Aktiv. För att din rekrytering ska bli så effektiv som möjligt bör du dock tänka på följande:
-
Bättre synlighet: Vi rekommenderar att du hellre skapar en helt ny annons. Många jobbplattformar flaggar gamla annonser, vilket gör att en återaktiverad annons får sämre räckvidd än en ny.
-
Sortering och vy: I din annonslista under Meny > Jobb > Editera annons visas som standard endast Aktiva och Inaktiva jobb för att hålla listan överskådlig. Arkiverade annonser är dolda per default, men du kan när som helst använda sorteringsfunktionen för att inkludera även dem i din vy.

För att återaktivera en gammal annons:1. När du hittat din annons ändrar du till Aktiv

2. Du tas nu till redigeringsläget för detta jobb.
3. Säkerställ sista ansökningsdatum. Systemet kommer inte tillåta dig att aktivera ett jobb om sista ansökningsdatum har passerat. Du kan också dubbelkolla vilka plattformar som är valda och välja om dem på nytt om det behövs.

-
Parallell hantering: Om du väljer att skapa en ny annons men fortfarande har kvar kandidater i den gamla, kan du ta in båda annonserna i din rekryteringstavla och jobba med dem parallellt.